Содержимое

Як варити цвітну капусту свіжу: рецепти в каструлі, мультиварці, мікрохвильовій печі та на сковороді, фото і відео

Вже давно відомо, що кольорова капуста володіє дивовижним, ні з чим не порівнянним смаком і величезною кількістю корисних і навіть цілющих властивостей. Овоч доступний всім, він користується величезною популярністю серед прихильників правильного харчування, людей, які бажають зберегти ідеальну форму, міцне здоров’я. Для того щоб свіжа кольорова капуста принесла не тільки користь, але і смакове насолоду, необхідно знати, як правильно її вибрати, варити, з чим подавати і як зберегти цінні властивості овоча.

Як вибрати і підготувати цвітну капусту до варінні

Для того щоб приготоване блюдо з цвітної капусти мало приємний смак та зберігало всі корисні якості продукту, необхідно з максимальною увагою поставитися до вибору овочів. Ідеальний варіант – виростити продукт на своїй грядці, це буде стовідсотковою гарантією відсутності хімікатів, різного роду обробки. Якщо такої можливості немає, тоді, купуючи овоч на ринку чи в супермаркеті, варто враховувати наступні нюанси:

  • Ідеальним для приготування буде качан середніх розмірів.
  • Листя повинні бути зеленого кольору, без вигорання і явних пошкоджень.
  • Суцвіття – білі, чисті, без чорних крапок, дефектів. Не слід купувати качан, з якого зрізані верхівки, це вірна ознака того, що продукт почав псуватися і для додання йому товарного вигляду пошкодження були зрізані.
  • Качан повинен бути пружним, але не важким.

Скільки часу варити капусту перед смаженням

У кулінарії є безліч страв, де основним або додатковим компонентом виступає цвітна капуста. Це класичний варіант смаженої овочу в клярі, просто відварені продукти, замариновані або з особливим соусом. В будь-якому рецепті перед початком приготування, свіжу капусту слід відварити. Але цей процес дуже делікатне, адже потрібно знати, скільки часу її варити, щоб вона не розварилася, не втратила свої корисні властивості, смак. Варка цвітній капусті:

  • 7 хвилин – в каструлі перед наступним смаженням овоча.
  • 30 хвилин – в пароварці на повній потужності.
  • 15 хвилин – приготування з допомогою мультиварки.
  • 3-5 хвилин в мікрохвильовці.

Як смачно зварити кольорову капусту – рецепти з фото

Цвітна капуста – це джерело корисних мікроелементів і вітамінів. Вона часто використовується як прикорм для малюків або як дієтична страва для людей, що дотримують дієту. Є овоч при бажанні можливо сирим, але такий варіант за смаком лише деяким гурманам, тому необхідно навчитися смачно готувати страви з нього, правильно варити і подавати готові шедеври кулінарії. Зварити свіжу цвітну капусту можна кількома способами: класичним (використовуючи каструлю), в мультиварці, пароварці або духовці.

Класичний рецепт в каструлі

Вже протягом кількох століть свіжу цвітну капусту, на початковому етапі приготування, варять у каструлі. Це забезпечує їй необхідну м’якість, допомагає розкрити кращі смакові якості. Часу і зусиль даний процес займає мінімум, а готовий результат здатний вразити навіть найвибагливіших гурманів. Що потрібно для варіння:

  • Свіжа кольорова капуста – 1 качан.
  • Емальована каструля невеликих розмірів.
  • Сіль поварена – невелика щіпка.
  • Вода.

Покроковий опис процесу, як варити цвітну капусту:

  • Качан цвітної капусти розрізати уздовж, розділити на невеликі суцвіття. Бажано зробити всі частини однакового розміру, щоб вони рівномірно й одночасно проварилися зо.
  • Викласти суцвіття в ємність, залити водою, щоб вона злегка покрила капусту, злегка посолити.
  • Поставити на великий вогонь, дати закипіти. Варити овочі 7 хвилин.
  • Якщо під час варіння закрити каструлю кришкою, овочі пожовкнуть. Для збереження білосніжного кольору, варити стоїть у відкритій ємності, а у воду додати на кінчику ножа лимонну кислоту, сік лимона або оцет.
  • Після закінчення часу, вийняти суцвіття з води. Відвар, що залишився багатий вітамінами, корисними властивостями, тому ідеально підійде для приготування супу.

Свіжа кольорова капуста на пару в мультиварці або пароварці

Для того щоб зберегти максимум корисних властивостей овоча, варити його потрібно в мультиварці або пароварці. Такий спосіб обробки вимагає мінімум зусиль, а ось за часом процес трохи довше, ніж, наприклад, варіння у каструлі. Варити цвітну капусту за допомогою сучасної кухонної техніки – це суцільне задоволення, а отрима
ний смачний і корисний овоч припаде до смаку всім близьким або несподіваним гостям.

Для приготування потрібно:

  • Свіжа кольорова капуста – 1 качан.
  • Вода.
  • Мультиварка або пароварка.
  • Невелика щіпка солі.
  • Качан замочити в холодній воді на п’ятнадцять хвилин – це допоможе позбутися від бруду, комах.
  • Розділити продукт на однакові суцвіття.
  • У чашу мультиварки або пароварки налити воду, зверху встановити ємність для приготування на пару, куди викласти суцвіття.
  • Закрити кришку, вибрати режим «Пар». Час варіння залежить від можливостей і функціоналу техніки, але приблизно варто орієнтуватися на такі показники: мультиварка – 13-18 хвилин, пароварка – 25-30.
  • По закінченні приготування продукт викласти і дати трохи охолонути, перш ніж приступати до подальших маніпуляціям.

Простий спосіб відварювання до готовності в мікрохвильовій печі

Часто трапляється так, що часу на приготування обіду дуже мало, а порадувати близьких людей чимось смачненьким і корисним дуже хочеться. Ідеальний варіант – кольорова капуста, а щоб заощадити час на відварюванні, зробити цей процес слід в мікрохвильовці. Для приготування знадобляться такі інгредієнти та атрибути:

  • Капуста свіжа кольорова.
  • Вода – 3-5 ст. л.
  • Сіль – 0,5 чайної ложки.
  • Ємність для мікрохвильовки. Важливо пам’ятати: для приготування не може використовуватися металевий посуд – це може привести до поломки техніки.

Як варити цвітну капусту покроково в мікрохвильовці:

  • Очистити всі листки, качан розділити на суцвіття і ретельно промити під проточною прохолодною водою.
  • Викласти овочі в посуд, додати кілька столових ложок води і дрібку солі.
  • Накрити ємність кришкою, поставити в мікрохвильову піч.
  • Включити мікрохвильову піч на повну потужність і варити чотири хвилини, після чого перемішати суцвіття і поставити ще на 3 хвилини.
  • Перевірити готовність дуже просто – стебла стають м’якше і легко протыкаются ножем.

Приготування кольорової капусти в духовці

Оригінальний спосіб готування цвітної капусти – в духовці. Він відомий не багатьом, але отримане блюдо не залишить байдужим навіть людини з самим вишуканими смаковими уподобаннями. Для того щоб приготувати овочі потрібні такі інгредієнти і аксесуари:

  • Деко з високими бортами.
  • Капуста цвітна свіжа.
  • Молоко – 3 столові ложки.
  • 3 курячих яйця.
  • Сир твердий – 150 грам.
  • Зелень за смаком (кріп, петрушка, трави).
  • Свіжу цвітну капусту очистити від зеленого листя і розділити на суцвіття.
  • Ретельно промити під проточною прохолодною водою.
  • Скласти в емальовану каструлю, додати сіль, трохи води, закип’ятити і варити десять хвилин.
  • Промити під проточною водою і викласти в деко, попередньо змащений рослинним маслом.
  • В окремій ємності збити яйця з молоком і додаванням зелені. Сумішшю залити овочі, посипати тертим сиром.
  • Відправити в духовку на 20 хвилин до повного запікання.
  • Дивовижно смачна і корисна закуска готова. Таке блюдо підійде для тихої сімейної вечері або для невеликого урочистості.

Як правильно зварити перед заморожуванням, щоб не потемніла

Для того щоб насолоджуватися смачними і корисними овочами взимку, їх необхідно підготувати з літа, піддавши заморожуванню. Інгредієнти:

  • Капуста цвітна.
  • Кислота лимонна.
  • Вода окріп і прохолодна.
  • Ємність для варіння і пакети для зберігання.

Для того щоб свіжозаморожена кольорова капуста не потемніла і зберегла свої кращі корисні якості, необхідно виконати наступні дії, дотримуючись таких правил:

  • Перш за все, необхідно ретельно підійти до вибору овоча: качан повинен бути щільним, без видимих темних плям, млявих елементів і інших пошкоджень.
  • Овоч розділити на суцвіття однакові за розмірами, не варто робити занадто великі частини.
  • Ретельно вимити все суцвіття від можливої бруду, комах і результатів хімічної обробки.
  • Для того щоб зберегти білий колір капусти, необхідно виконати наступні дії:
  • Суцвіття викласти в каструлю з холодною водою на кілька хвилин.
  • З допомогою шумівки дістати суцвіття і помістити в прохолодну воду або просто промити холодною рідиною.
  • У киплячу воду необхідно додати лимонну кислоту, пропорція 1/3 чайної ложки на один літр води. Така суміш допоможе запобігти потемнінню овочів.
  • Опустити суцвіття в окріп з лимонною кислотою, проварити приблизно три хвилини, поки вони не почнуть спливати.
  • Викласти овочі на д
    рушляк, перекласти на паперовий рушник, який вбере зайву рідину.
  • Розфасувати овочі по пакетах або пластикових ємкостей, відправити у морозильну камеру.

Відео-рецепт: відварна капуста, обсмажена на сковороді

Різноманітність страви, яке можна приготувати з цвітної капусти вражає: тут і класичні прості рецепти обсмажених суцвіть в клярі, і вишукані запіканки з різними інгредієнтами. Одним з нехитрих рецептів приготування овочів є смаження на сковороді в сухарях. Таке блюдо припаде до вподоби багатьом: капуста розкриє свої кращі смакові якості, сухарі додадуть їй якусь родзинку. Подивіться відео-рецепт з докладним, покроковим приготуванням смаженої цвітної капусти:

Скільки варити кольорову капусту?

Свіжу цвітну капусту розділити на суцвіття і варити 15 – 20 хвилин.

заморожену цвітну капусту варити 15 – 17 хвилин, не розморожуючи.

в пароварці кольорову капусту варити 25 хвилин, в мультиварці – 15 хвилин.

Як варити цвітну капусту

знадобляться — цвітна капуста, вода

1. Цвітну капусту очистити від листя, вирізати темні місця на суцвіттях і помити.

2. Розрізати капусту уздовж качана.

3. Розділити кольорову капусту на суцвіття.

4. У каструлю налити воду і поставити на вогонь.

6. Викласти капусту в закипілу воду.

7. Влити оцет у воду, щоб капуста не потемніла при варінні.

8. Варити капусту на середньому вогні при середньому бурлінні 20 хвилин.

9. Цвітну капусту викласти в друшляк, щоб скла вода.

ваша цвітна капуста зварена!

Як варити кольорову капусту в мікрохвильовці

1. Цвітну капусту (500 грам) промити, відокремити суцвіття і покласти їх в посуд, яка підходить для мікрохвильовки суцвіттями в центр, стеблами від центру.

2. Додати невелику кількість води, помістити посуд в мікрохвильовку, прикривши попередньо кришкою для СВЧ.

3. Варити на потужності 800 ват 5 хвилин – 7 хвилин.

4. Посолити, варити ще 4 хвилини.

Як варити кольорову капусту в мультиварці на пару

1. Цвітну капусту добре вимити, розділити на невеликі суцвіття і викласти в лоток мультиварки.

2. Налити в ємність достатньо води, щоб капуста була наполовину покрита, і закрити кришкою.

3. Готувати 20 хвилин при режимі « Пароварка».

як варити кольорову капусту на пару

1. Спочатку слід підготувати посуд. Для готування на пару потрібна пароварка або нескладна конструкція з каструлі і металевого сита.

2. Цвітну капусту ретельно вимити, розібрати на невеликі суцвіття, викласти в сито і накрити кришкою.

3. Поставити на вогонь, воду закип’ятити.

4. Варити капусту до готовності, перевірити яку можна ножем.

5. Перед вживанням злегка присолити.

як варити цвітну капусту перед смаженням

цвітну капусту перед смаженням варити необов’язково, але якщо стебла великі, то варіння посприяє їх розм’якшення.

1. Вимити качан цвітної капусти, прибрати листочки.

2. Розібрати капусту на суцвіття.

3. Поставити каструльку з водою на плиту, воду налити з розрахунком повного покриття суцвіть капусти.

4. Воду закип’ятити і посолити.

5. Опустити капусту.

6. Варити до напівготовності 7 хвилин на слабкому вогні.

7. Зняти з вогню і промити холодною водою, використовуючи друшляк.

8. Капуста готова до смаження.

як зварити щі з цвітної капусти

продукти щей з цвітної капусти

цвітна капуста — 300 грам свіжої або 500 грам замороженої

курка (жирна, на бульйон — стегенця або стегенця) — 200 грам

картопля — 3 штуки

Цибуля ріпчаста — 1 штука

морква — 1 штука

помідор — 1 штука

часник — 2 зубці

Зелень, базилік, сіль, перець — за смаком

як зварити щі з цвітної капусти

1. У 5-літрову каструлю налити 4 літри води, поставити на вогонь і при закипанні викласти курку, варити 20 хвилин, потім викласти і остудити м’ясо, відокремити від кісток і повернути в бульйон.

2. Моркву, часник і цибулю почистити і порізати, обсмажити на олії, додати в бульйон.

3. Картоплю почистити і порізати кубиками, додати в бульйон; капусту розділити на маленькі суцвіття, додати в бульйон.

4. Посолити щі і додати посічену зелень.

5. Помідор обдати окропом, очистити від шкірки, порізати і додати до щам.

6. Варити щі ще 10 хвилин.

подавати суп з цвітної капусти з зеленню і сметаною.

цвітна капуста на зиму

що потрібно для заготівлі цвітної капусти на зиму

Капуста — 2 кілограми

1 літр води

оцет 9% — половина столової ложки

сіль — 2 столові ложки

цукор — 2 столові ложки

Гвоздика — 5 штук

кріп і петрушка — по 5 гілочок

як маринувати цвітну капусту на зиму

1. Розділити кольорову капусту на суцвіття.

2. Опустити суцвіття в підсолену киплячу воду, варити 10 хвилин.

3. Відкинути кольорову капусту на друшляк, остудити холодною водою.

4. Капусту розкласти по стерилізованим банкам, укладаючи шарами через кріп і петрушку.

5. Залити гарячим маринадом (змішати воду, сіль, цукор, гвоздику, закип’ятити, вимкнути вогонь і додати оцет).

6. Простерилізувати банки з капустою — 10 хвилин.

відварювати кольорову капусту краще в емальованому посуді.

Фкуснофакти

як надати цвітній капусті білий колір?

можна надати цвітній капусті білосніжний колір. Для цього її потрібно зварити у відкритій каструлі з додаванням:

— або молока (300 мл на 2 л води);

— або 1 чайної ложки лимонного соку;

— або декількох кристаликів лимонної кислоти;

— або оцтової есенції.

в якій воді варити кольорову капусту?

варити кольорову капусту необхідно в невеликій кількості води під кришкою в емальованій каструлі. Зварену капусту після закінчення варіння слід викласти з каструлі.

користь і енергетична цінність цвітної капусти

білка і аскорбінової кислоти в цвітній капусті більше, ніж в білокачанної. Всього 50 грам цвітної капусти досить для того, щоб забезпечити організм людини вітаміном С.

цвітна капуста ефективна при лікуванні захворювань шлунково-кишкового тракту (тяжкість в шлунку, гастрит, виразка шлунка), ендокринних, дихальних хворобах і при захворюванні сечовивідних шляхів.

дуже корисна кольорова капуста дітям.

термін зберігання свіжої цвітної капусти — не більше 10 днів. Термін зберігання замороженої цвітної капусти — не більше 2 місяців.

калорійність цвітної капусти

цвітна капуста вважається низькокалорійним продуктом. У 100 грамах цвітної капусти міститься 21 кілокалорія.

як вибирати свіжу цвітну капусту

Качан повинен бути однорідного білястого кольору, що не в’ялим, зі свіжим листям. Заморожену капусту краще вибирати в прозорому пакеті — капуста повинна бути без снігу, теж світлого кольору і середніми суцвіттями.

ціна цвітної капусти

Ціна за 1 кілограм свіжої цвітної капусти — від 125 грн., замороженої — від 100 грн. (дані на червень 2017 року). Враховуйте, що купуючи свіжу кольорову капусту, ви вибираєте велику користь, але за рахунок листя і качана меншу вагу обробленого продукту. А вибираючи заморожену кольорову капусту — меншу користь, але зрозумілу кількість і зручність приготування.

подивіться рецепти підливи до цвітної капусти!

цвітна капуста відварна з молочним соусом

продукти

цвітна капуста — 450 грам (заморожена)

Молоко — 1,5 склянки

вершкове масло — 50 грам

томатне пюре — столова ложка

борошно — 1 столова ложка

часник — два зубці

сіль — 1,5 чайні ложки

Вода — 1 літр

підготовка продуктів

1. Муки столову ложку підсмажити 2 хвилини на сковорідці без масла. Борошно придбає горіховий запах.

2. Очищені два зубці часнику подрібнити.

3. Молоко підігріти до 60 градусів.

приготування цвітної капусти

1. Цвітну капусту відварити. Для цього 450 грам суцвіть помістити в окріп, підсолений чайною ложкою солі. 5 хвилин варити.

2. Воду злити, а суцвіття залишити в друшляку.

приготування соусу

на кожному етапі приготування обов’язково помішувати інгредієнти.

1. Нагріти сковорідку і розпустити 50 грам вершкового масла. Вогонь — маленький.

2. Додати томатне пюре, дрібку солі, підсмажене борошно.

3. Маленькими порціями вливати молоко, не припиняючи нагрівання.

4. Варити 5 хвилин після додавання останньої порції молока

5. Додати часник, розмішати, відразу припинити нагрів.

на тарілку викласти суцвіття капусти і полити соусом.

Максимально просто: як варити цвітну капусту для різних страв?

Найкраще споживати овочі та фрукти у сезон, адже саме тоді вони найбільш смачні та корисні для організму. Сезон споживання цвітної капусти починається приблизно серпні та триває до квітня. Вона багата клітковиною, є джерелом вітаміну С та антиоксидантів, що виконують важливу роль у запобіганні багатьох хвороб серця та раку.

Відповідь на питання, як приготувати цвітну капусту, доволі проста. Як і всі інші види, її можна тушкувати, варити, смажити та їсти сирою. Якщо досі не знайшли свій улюблений смак цвітної капусти, спробуйте приготувати її у клярі з яйця до сніданку, похрумкотіть сирою у салаті, обсмажте та полийте якимось цікавим соусом, зваріть у супі чи стушкуйте з м’ясом або іншими соусами.

Ми з командою подаруємо вам дещицю кулінарної турботи та розповімо, як правильно варити цвітну капусту, щоб вона була максимально смачною та залишалася корисною.

Цвітна капуста під соусом з гарбуза: оригінальна страва від Євгена Клопотенка

Цвітна капуста з соусом із тахіні

Як підготувати цвітну капусту?

Спочатку відділіть від головки капусти зелене листя та зріжте товсту ніжку. В залежності від того, яку саме страву ви плануєте готувати, залиште капусту цілою або розберіть на суцвіття.

Варити цілою рекомендується лише невеличкі капустини, якщо ж головка велика, краще все ж її розділити. Для цього обережно відривайте руками суцвіття від центрального стебла, а потім відрізайте ніжки. Намагайтеся розбирати так, щоб усі вони були приблизно однакового розміру, це надалі дозволить їм рівномірно приготуватися. Складіть усі суцвіття у друшляк та ретельно промийте під проточною водою. Якщо ви бачите потемнілі частини, їх краще або відрізати або не використовувати взагалі, якщо вони достатньо великі.

Скільки варити цвітну капусту?

Правильно приготована цвітна капуста має приємний ніжний смак. Але якщо її переварити, вона може набути неприємного аромату та сильно розм’якшитись. Тож якщо після варіння ви плануєте ще обсмажувати капусту, зменште час готування у 2 рази, інакше суцвіття розваляться на пательні.

Якщо ви готуєте цвітну капусту на парі, викладіть її у пароварку на 15-20 хвилин. Або встановіть сито над каструлею, в якій кипить вода, та накрийте кришкою на той самий час.

Якщо ви хочете варити цвітну капусту у воді, закип’ятіть її з дрібкою солі та опустіть суцвіття в окріп. Зменште вогонь до середнього та готуйте 10-15 хвилин. Цілу капустину варіть довше приблизно на 10 хвилин.

У будь-якому з цих способів орієнтуйтеся на свій смак. Якщо хочете, щоб капуста залишилась хрумкою всередині, піддавайте її термічній обробці мінімальну кількість часу. Щоб перевірити готовність, трохи проштрикніть суцвіття кінчиком ножа.

Читайте також

Альтернатива антипригарній. Як смажити на сталевій сковорідці й

Маленький суперфуд. Що таке ягоди годжі і чим

Цвітна капуста та як її приготувати. Поради та

Український суперфуд. Користь лляної олії, як використовувати та

Запечене сало. З чим і як запекти в

Як відділити білок від жовтка: 4 простих способи

Як смажити креветки: поради, яких вам не вистачало

Як смажити котлети. Поради та тонкощі приготування

Сталева, алюмінієва чи чавунна. Яка сковорідка потрібна саме

Як смачно приготувати булгур?

План – худнути після свят. 5 натуральних напоїв,

Три варіанти. Новорічне меню на чотирьох до 2500

Доступно і смачно. Святкова вечеря на двох до

Новий рік 2024. П’ять розкішних м’ясних страв на

Різдвяна випічка: чим відрізняються панянки та котелевські коржики

5 святкових бутербродів за п’ять хвилин

Що приготувати на Новий рік 2024. Десять страв,

Швидкий святковий стіл: смачні страви, що готуються 15

Паштети та намазки: 7 найкращих закусок на Новий

Що приготувати замість Олів’є. П’ять вишуканих салатів для

h2:eq(0)’ data-code=’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’ data-block=’1’>

КНИГА РЕЦЕПТІВ

Поради Клопотенка

Поради експертів

Новини

@Klopotenko

Підписатися на нас

Всі права на матеріали, розміщені на сайті klopotenko.com охороняються відповідно до законодавства України. Повне або часткове використання матеріалів сайту klopotenko.com без письмового дозволу Адміністрації сайту забороняється. © Євген Клопотенко 2024

h2:eq(1)’ data-code=’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’ data-block=’2’>

h2:eq(2)’ data-code=’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’ data-block=’3’>

h2:eq(3)’ data-code=’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’ data-block=’4’>

h2:eq(4)’ data-code=’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’ data-block=’5’>

h2:eq(0), .posts-e .post-border:eq(2)’ data-code=’PGRpdiBjbGFzcz0nY29kZS1ibG9jayBjb2RlLWJsb2NrLTE5IGNvZGUtYmxvY2stbW9iaWxlLXBvc3RzLTEnIHN0eWxlPSdtYXJnaW46IDhweCBhdXRvOyB0ZXh0LWFsaWduOiBjZW50ZXI7IGRpc3BsYXk6IGJsb2NrOyBjbGVhcjogYm90aDsnPgo8IS0tIC81ODMwMjg0NC9TTERTX0tsb3BvdGVua29fUHJlbWl1bTFfTSAtLT4KPGRpdiBpZD0nZGl2LWdwdC1hZC0xNjE3MzgyMTMyMTE0LTAnIHN0eWxlPSd3aWR0aDogMzAwcHg7IGhlaWdodDogMjUwcHg7Jz4KICA8c2NyaXB0PgogICAgZ29vZ2xldGFnLmNtZC5wdXNoKGZ1bmN0aW9uKCkgeyBnb29nbGV0YWcuZGlzcGxheSgnZGl2LWdwdC1hZC0xNjE3MzgyMTMyMTE0LTAnKTsgfSk7CiAgPC9zY3JpcHQ+CjwvZGl2Pgo8L2Rpdj4K’ data-block=’19’>

h2:eq(1), .posts-e .post-border:eq(4)’ data-code=’PGRpdiBjbGFzcz0nY29kZS1ibG9jayBjb2RlLWJsb2NrLTIwIGNvZGUtYmxvY2stbW9iaWxlLXBvc3RzLTInIHN0eWxlPSdtYXJnaW46IDhweCBhdXRvOyB0ZXh0LWFsaWduOiBjZW50ZXI7IGRpc3BsYXk6IGJsb2NrOyBjbGVhcjogYm90aDsnPgo8IS0tIC81ODMwMjg0NC9TTERTX0tsb3BvdGVua29fUHJlbWl1bTJfTSAtLT4KPGRpdiBpZD0nZGl2LWdwdC1hZC0xNjE3Mzg0MTIzNDY2LTAnIHN0eWxlPSd3aWR0aDogMzAwcHg7IGhlaWdodDogMjUwcHg7Jz4KICA8c2NyaXB0PgogICAgZ29vZ2xldGFnLmNtZC5wdXNoKGZ1bmN0aW9uKCkgeyBnb29nbGV0YWcuZGlzcGxheSgnZGl2LWdwdC1hZC0xNjE3Mzg0MTIzNDY2LTAnKTsgfSk7CiAgPC9zY3JpcHQ+CjwvZGl2Pgo8L2Rpdj4K’ data-block=’20’>

h2:eq(2), .posts-e .post-border:eq(6)’ data-code=’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’ data-block=’21’>

h2:eq(3), .posts-e .post-border:eq(8)’ data-code=’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’ data-block=’22’>

h2:eq(4), .posts-e .post-border:eq(10)’ data-code=’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’ data-block=’23’>

h2:eq(5)’ data-code=’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’ data-block=’24’>

h2:eq(0), .direction-wrap-layout1′ data-code=’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’ data-block=’25’>