Содержимое

Як і скільки варити кальмари

Як варити кальмари для салатів та інших страв? Скільки варити кальмари, щоб вони були м’якими і радували смаком?

Ви вже чули, що кальмари варяться в окропі всього 10-15 хвилин?

За цей час отримаєте гумову підошву, позбавлену смаку, а не соковитий і корисний морепродукт.

Насправді все набагато простіше, швидше і смачніше.

Як і скільки варити кальмари, щоб вони вийшли м’якими і смачними?

Як варити кальмари – загальні принципи

Придбати свіжий морепродукт досить складно. Частіше за все в їжу використовуються заморожені кальмари. Тушка має білий, злегка рожевий або фіолетовий колір. Але насправді відтінок ні про що не говорить, на смакові якості колір оболонки продукту не впливає.

На що звернути увагу при покупці:

• Саме м’ясо повинно бути світлим і ні в якому разі не мати жовтий відтінок. Це говорить про низьку якість продукту.

• Тушки кальмарів повинні легко відставати один від одного. Якщо вони склеєні однієї брилою, то, швидше за все, размораживались. Виробник завжди заморожує по одній штучці, і тільки потім упаковують разом.

• Якщо на морепродуктах багато «льодяної глазурі», тобто є покриття з крижаної скориночки, то покупець до третини суми віддасть за воду.

• Звертайте увагу на термін придатності морепродуктів. Але потрібно дивитися не на етикетку приклеєну в магазині, а на саму упаковку. Дуже часто дати на них відрізняються.

• Намагайтеся вибирати невеликі тушки, їх м’ясо ніжніше. Також для варіння краще брати близькі за розміром морепродукти.

Як підготувати кальмари перед варінням? Основне завдання – видалення шкірки. Вона дасть продукту неприємний смак. Тушку можна просто обдати окропом або залити на три хвилинки водою, температура якої близько 70 градусів. Потім шкірка легко злазить. Також потрібно видалити хорду або хребет, який знаходиться в тушці. Цей м’який хрящ зазвичай легко виймається і не викликає труднощів.

Смачненьке

Дивіться також

Картопля з тушонкою, зеленим горошком і томатною пастою – внесе різноманітність в повсякденне меню. Фото-рецепт приготування незвичайної картоплі з тушонкою в томаті з зеленим горошком Курка в паніровці маринована в соєвому соусі – готувати 20 хвилин! Покроковий фото-рецепт панированного курячого філе зі східним ароматом Тушкована курка з грибами: ситно і ароматно! Покроковий авторський рецепт швидкого приготування курки з грибами в мультиварці

Шаурма з лаваша і курячого філе з грибами – домашній фастфуд. Покроковий авторський фото-рецепт смачної домашньої шаурми Пиріг заливний з грибами на кефірі – шикарна закусочна випічка за годину! Покроковий фото-рецепт ароматного заливного пирога з грибами Тушкована капуста з картоплею і фаршем — комбо для любителів смачно поїсти. Класичне овочеве рагу на швидку руку!

Курка з апельсинами – кращі рецепти. Як правильно і смачно приготувати курку з апельсинами Рецепт найсмачнішої картоплі по-селянськи за 25 хвилин Запечені картопляні спіралі – дивуйте гостей і близьких

Готуємо відмінні макарони по-флотськи з тушонкою за 25 хвилин Найпростіші хачапурі на кефірі з сиром на сковороді. Авторський фото-рецепт приготування хачапурі на сковороді з сирною начинкою Картопля в духовці по-селянськи c пікантними спеціями

Як правильно варити кальмари

Кальмари – вид молюска, який у нас вважається делікатесом. Насправді його можна купити в будь-якому супермаркеті. Ароматний морепродукт, що володіє ніжним смаком, не залишить байдужим жодного гурмана. Його можна подавати з гарніром на вечерю. Також відварений молюск – головний інгредієнт багатьох салатів. Щоб він не зіпсував смак страви, потрібно відповідально підійти до його варіння. Я поділюся з вами секретами, як правильно варити кальмари, щоб вони придбали ніжний смак, який гідно оцінять домочадці і гості.

Зміст:

Молюск – смачний і корисний делікатес. Він містить безліч вітамінів і мінералів. Молюска подавали ще в Стародавній Греції. В античності його називали крилатою рибою.

Морепродукти відрізняються невисокою калорійністю. При цьому вони поживні. Їх часто вживають ті, хто дотримується дієти. Щоб блюдо з морепродуктами було дійсно смачним, потрібно знати, скільки хвилин варити кальмари. Недоварені або переварені молюски безнадійно зіпсують саму вишукану страву.

Як почистити молюска

Перед варінням тушку потрібно очистити від шкірки і неїстівних органів. Перш за все, відрізаємо голову і щупальця. Голову викидаємо, щупальця можна вживати в їжу. Найчастіше молюски продаються без голови і щупалець. Це полегшує завдання по їх очищенню. Далі видаляємо шкірку. Щоб вона легше очистилася, потрібно обшпарити тушку окропом. Потім покладіть її на обробну дошку. Однією рукою міцно тримайте молюска, другою – знімайте шкірку. Промийте тушку під проточною водою, щоб видалити залишки шкурки. Обов’язково видаліть хітинову пластинку і внутрішні органи.

Способи варіння

Головне правило при приготуванні будь-яких морепродуктів – не переварити! Надмірна термічна обробка робить м’ясо морського мешканця жорстким. Коли готуєте молюска, не відходьте від каструлі. Адже на рахунку кожна хвилина!

Існує кілька способів варіння морепродукту:

  1. Класичний спосіб. Закип’ятіть воду, занурте в неї молюска, дочекайтеся відновлення кипіння, проваріть морепродукти 1-2 хвилини під закритою кришкою.
  2. У холодній воді. Наберіть в каструлю холодну воду і опустіть в неї молюсків. Увімкніть середній вогонь і поставте каструлю з морепродуктом. Посоліть, коли вода стане теплою. Тільки вода починає кипіти, засічіть півхвилини, вимкніть вогонь і перекладіть молюсків в тарілку.
  3. У гарячій воді. Посоліть воду, поставте її на вогонь і дочекайтеся, коли з’являться перші бульбашки. Занурте молюска в окріп. Кипіння припиниться. Коли воно відновиться, вимкніть вогонь і перекладіть молюска з каструлі в тарілку.
  4. У трьох окропах. Багато господинь вважають цей спосіб найправильнішим. Вони стверджують, що молюск придбає дуже тонкий ніжний смак, гідний самого вишуканого ресторану. У перший раз заливаємо молюска, щоб легше очистити його від шкірки. Вдруге тримаємо морепродукти в окропі рівно хвилину. Увімкніть чайник, поки він закипає, промийте тушки під проточною водою. Втретє молюска також слід залишити в окропі на хвилину. Кожен раз в посуд з молюском слід додавати трохи солі.
  5. Комбінований. Цей спосіб хороший тим, що молюска можна відварити неочищеним. Перш за все, потрібно закип’ятити воду. Солимо її в розрахунку 1 столова ложка солі на 3 літри води. Розморожених молюсків занурюємо в окріп. Вода перестане кипіти. З молюсків моментально зійде червоно-біла шкурка. Далі потрібно дочекатися відновлення кипіння і проварити тушки 1,5-2,5 хвилини. Кришкою не накривати! Після закінчення зазначеного часу вимикаємо вогонь і накриваємо каструлю кришкою. Дайте молюскам відстоятися 10-15 хвилин. Потім слід промити тушки в холодній воді, очистити їх від плівки, яка залишилася. Також видаляємо хордову пластину і внутрішні органи. Вони непридатні для вживання в їжу.

Якщо ви купили заморожені кільця, їх слід розморозити і проварити в окропі 1 хвилину.

Щоб морепродукти були максимально ароматні, в воду крім солі можна покласти лавровий лист і пару горошин перцю.

Як варити кальмари на салат

Салати з цим делікатесом виходять дуже ніжні і смачні. Вони стануть гідною прикрасою будь-якого святкового столу. Щоб не зіпсувати салат, потрібно уважно підійти до способу варіння морепродукту
. Його слід готувати за класичним способом – 1-2 хвилини в солоній гарячій воді. Відварені тушки швидко підсихають, тому для салату їх потрібно відразу ж нарізати на дрібні шматочки. Або тушку можна залишити в гарячій воді. Для салату можна купити кільця. Ви заощадите собі час, так як їх не потрібно чистити. Кільця слід нарізати дрібними шматочками. Для деяких страв морепродукт слід обсмажити.

Молюски для салату перед варінням годі й розморожувати. Закип’ятіть солону воду, опустіть в неї тушку молюска, потримайте його на вогні одну хвилину. Потім вимкніть вогонь і залиште морепродукт на 3-4 хвилини.

Скільки вариться кальмар

Час варіння залежить від типу молюска:

  • охолоджені морепродукти – 2 хвилини;
  • цілі тушки – 1-2 хвилини;
  • тушки, очищені механічним способом, – 1 хвилина;
  • маленькі молоді особини – 1 хвилина;
  • щупальця – 1 хвилина;
  • кільця – 1 хвилина.

Як бачите, на варіння морепродукту йде не більше 2 хвилин. Таким чином, вам доведеться стояти у каструлі до повної готовності морепродукту.

Якщо тримати м’ясо морського мешканця в каструлі 3 хвилини і більше, воно перевариться. Ви відразу це зрозумієте: тушка зменшиться в розмірах. На смак м’ясо буде нагадувати гуму. Якщо це сталося, не поспішайте викидати морепродукт. Йому можна повернути колишні смакові якості. Для цього тушку потрібно проварити протягом 20 хвилин. Приготуйтеся до того, що доведеться скоротити кількість порцій, так як молюск сильно зменшиться в розмірах.

Тепер ви знаєте, як варити кальмари. Читайте блог Comfy, і ви дізнаєтеся багато інших корисних Лайфхаків.

Скільки хвилин вариться кальмар

При оплаті замовлення банківською картою, обробка платежу (включаючи введення номера карти) відбувається на захищеній сторінці процессинговой системи. Це означає, що ваші конфіденційні дані (реквізити карти, реєстраційні дані та ін.) Не надходять до нас, їх обробка повністю захищена і ніхто не може отримати персональні і банківські дані клієнта.

При роботі з картковими даними застосовується стандарт захисту інформації, розроблений міжнародними платіжними системами Visa та MasterCard – Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS), що забезпечує безпечну обробку реквізитів Банківської карти Власника. Застосовувана технологія передачі даних гарантує безпеку по операціях з банківськими картами шляхом використання протоколів Secure Sockets Layer (SSL).

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.