Содержимое

Таблиця витрати калорій на різні види діяльності чоловіків і жінок. Скільки повинен витрачати калорій людина в день: формула, норма

В організмі і діяльності людини все має бути органічно. Саме тому отриману енергію треба вихлюпувати. В яких видах діяльності ми истрачиваем калорії, ви дізнаєтеся зі статті.

Життєдіяльність людини безпосередньо залежить від повноцінного харчування. Вживані продукти є джерелом енергії і компенсують витрати організму при різних видах навантаження.

Таблиця витрати калорій: фактори

  • Збалансоване меню дозволяє повністю компенсувати витрачені калорії. Саме тому корисно розуміти скільки калорій витрачається за день, а скільки надходить разом з їжею.
  • Збалансовані процеси допоможуть зберегти хорошу фізичну форму.
  • Посилена навантаження і низькокалорійне харчування призводять до зниження маси тіла. Перевищення калорій при пасивній діяльності провокує набір ваги.
  • Таблиця витрати калорій на різні види діяльності допомагає вдосконалити харчування у співвідношенні з фізичним навантаженням. Володіючи цією інформацією, можна прискорити процес схуднення або запобігти накопичення жирових прошарків.
  • Важливо розуміти, що навіть такі процеси як нічний сон або перетравлення їжі в організмі також витрачають енергію.
  • Щоб прорахувати витрата калорій в день, потрібно врахувати стать, вага, зріст, особливості здоров’я.

На кількість енергії, що витрачається впливають наступні фактори :

  • Надлишок жирових відкладень уповільнює обмін енергії..
  • Систематизована фізичне навантаження сприяє нарощуванню м’язів і підвищує енергообмін до 15 %.
  • Гарячковий стан вимагає додаткових витрат енергії.
  • Некомфортна температура тіла компенсується додатковою витратою енергії.
  • На щоденні процеси витрачається не більше 80% всієї енергії. Витрата інших калорій залежить від впливу зовнішнього середовища.
  • Тривалість сну – якісний відпочинок становить не менше 8 годин на добу.
  • Стресові ситуації протягом дня.
  • Вживання їжі в пізній час доби.

Таблиця витрати калорій: розрахунок добової норми

Прорахувати норму калорій в продуктах можна за допомогою формул. У залежності від статі та вікової категорії числові складові змінюються.

Добова норма калорій для жінки:

  • Від 18 до 30 років — 240*(0,062*вага + 2,036)
  • Від 31 до 60 років — 240*(0,034*вага + 3,54)

Добова норма калорій для чоловіка:

Отримане значення множиться на показник фізичного навантаження:

  • низька навантаження відповідає коефіцієнту 1,1
  • помірна навантаження відповідає коефіцієнту 1,3
  • висока навантаження відповідає коефіцієнту 1,5

Розрахувати добову норму калорій, що спалюються можна за допомогою формули:

Щоб зіставити кількість споживаних і витрачених калорій необхідно на щоденній основі вести письмовий облік всіх прийомів їжі і таблицю витрати калорій при фізичних навантаженнях. При цьому харчування повинно складатися з корисних поживних продуктів.

Таблиця витрати калорій при різних фізичних навантаженнях

  • Отже, давайте дізнаємося скільки калорій в день витрачає, спалює людина при сидячій роботі, якщо нічого не робити, при повсякденних побутових справах, на роботу, при фізичному навантаженні, заняття спортом, виконання окремих вправ?
  • Витрата калорій в робочий час розраховується в залежності від професії. Найменше калорій витрачається офісними працівниками.
  • У два рази більше енергії витрачають фахівці сфери освіти і обслуговування. Водії і заводські працівники витрачають у три рази більше енергії, ніж менеджери.
  • Важка фізична праця вимагає витрат енергії в 4 рази більше.
  • Повсякденні домашні справи також вимагають витрати калорій. Не варто недооцінювати потребу організму при виконанні господарських справ. Для порівняння різних видів діяльності розберемо кілька прикладів в цифрах з розрахунку на 50 кг ваги і 60 хвилин зайнятості.

Таблиця витрати калорій:

Витрата калорій при різних

  • З таблиці витрати калорій видно, що підтримання порядку в домі вимагає чималих витрат енергії. При звичайному поході в магазин теж витрачаються калорії. Будь щоденна діяльність не проходить безслідно для нашого організму. Щоб схуднути, не обов’язково ходити в спортзал, досить вест
    и активну господарську діяльність.
  • Спортсмени витрачають більше енергії завдяки м’язовим зусиллям. При заняттях спортом задіяні всі системи організму. Розглянемо, які види спорту спалюють велику кількість калорій і розрахунку на 50 кг ваги за 1.5 години тренувань
Вид діяльностіКількість калорій
Біг350-550
Аквааеробіка380
Плавання345-535
Йога300
Бадмінтон350
Гімнастика170-200
Фігурне катання180
Бальні танці190
Сучасні танці230-350
Їзда на велосипеді220-380
Катання на роликах220
Настільний теніс146
Баскетбол270
Футбол320
Заняття в тренажерному залі370
Боротьба800
  • Домашня робота є непоганим фітнесом. Яскравим прикладом є молоді матусі. У період вагітності набирається зайва вага. Так от, щоб схуднути після пологів зовсім не обов’язково приступати до виснажливих тренувань.
  • Догляд за дитиною допоможе організму впоратися із зайвими калоріями. Розглянемо який витрата калорій жінка витрачає по догляду за дитиною протягом години при вазі 50 кг
Вид діяльностіКількість калорій
Прогулянка з коляскою108
Прогулянка з дітьми180
Купання дитини134
Ігри з дитиною200-270
Годування дитини100
Одягання дитини110
  • Чим більше рухів відбувається, тим більше калорій спалюється. Поєднання звичайної прогулянки з активними іграми або вигулом собаки дозволяє спалити багато калорій.
  • Прогулянки в холодну пору року вимагають більшої кількості енергії, тому приходячи додому так хочеться перекусити ситним блюдом.

Витрата калорій: як відпрацювати з’їдені калорії?

Дуже важливо вибудувати правильне співвідношення вживаних продуктів і вчинених дій. Більшість захворювань виникає через порушення співвідношення компонентів у продуктах харчування.

  • Якщо прислухатися до симптомів організму, то можна виявити і скоригувати проблему. Наприклад, надмірне вживання жирів призводить атеросклерозу і захворювань нирок.
  • Надлишок глюкози провокує цукровий діабет. Нестача вітамінів призводить до гіповітамінозу.
  • Розглянемо якими діями можна компенсувати з’їдені калорії.
Продукт харчуванняКількість калорійХодьба, хвБіг, хв
Морква4582
Яблуко101195
Хліб з маслом78154
Смажена картопля108216
1 смажене яйце110216
1 стакан молока166329
1 морозиво1933710
М’ясна відбивна3006016
Хліб з котлетою3506718
100 г торта3607020
Порція локшини3967620

Таким чином на виконання повсякденної роботи необхідно до 900 калорій. Щоб значно збільшити даний показник необхідно займатися спортом. Якщо ви хочете схуднути, то в комплексі з фізичною активністю необхідно переглянути кількість уживаних калорій.

Філе тріски: скільки варити, особливості приготування, користь і шкода

Варена тріска може бути самостійною стравою або доповненням до гарніру. Це корисна їжа з оригінальним приємним смаком. У цій статті розгляньмо, скільки варіти філе тріски і які в цієї страви є особливості.

Що за риба тріска?

Тріска – це біла риба сімейства тріскових. Окрас її буває різний – жовтуватий, оливковий або бурий. За розміром доросла риба досить велика. Вага промислових особин сягає 10 кг. У трісці цінується дієтичне м’ясо і печінка, багата жирами і вітамінами.

Користь тріски і її склад

Харчова цінність риби тріски досить велика. Вона містить вітаміни (А, В, С, Е та інші), мікроелементи, жири, білки та вуглеводи. Калорійність 100 грн сирої риби – 68,9 кКал. При термічній обробці вміст калорій зростає, залежно від способу приготування.

  • Тріска вважається джерелом легкоусвояемых білків. Тому лікарі рекомендують включати її двічі за тиждень у раціон спортсменів.
  • Регулярне вживання тріски допомагає уникнути авітамінозу і заповнює дефіцит деяких вітамінів, необхідних для нормальної життєдіяльності.
  • М’ясо тріски є дієтичним і рекомендується для вживання людьми з підвищеною масою тіла.
  • Вітаміни і мікроелементи, що входять до складу м’яса тріски нормалізують обмін речовин, підсилюють імунітет і сприяють швидкому відновленню після хвороб.
  • Вживання в їжу м’яса і печінки тріски покращує зовнішній вигляд і стан шкірних покривів.

Шкода і протипоказання

Одним з основних протипоказань до вживання в їжу цієї риби є індивідуальна непереносимість або алергічна реакція. Алергія може бути як на всю рибу в принципі, так і окремо на тріскових. При виявленні такої проблеми від вживання тріски потрібно відмовитися.

Захворювання жовчевивідних шляхів, жовчного міхура і печінки вимагають обережності при вживанні тріски. По можливості від неї варто зовсім відмовитися.

Надлишок вітаміну Д в організмі – вагомий привід відмовитися від риби в своєму раціоні.

Добова порція риби не повинна перевищувати 200 г (для дорослої людини).

Тріска може бути вражена паразитами, тому в їжу її вживають тільки після теплової обробки. Скільки варити філе тріски до готовності – це важливе питання, яке не можна обійти стороною. Тільки повністю готова риба безпечна!

Варіанти приготування тріски

Найчастіше тріску використовують для приготування вухи, закусок і гарячих страв.

Перед приготуванням заморожену рибу необхідно розморозити. Найкраще почекати, поки тушка розморозиться сама, в природних умовах (в кімнаті або в холодильнику). Використання мікрохвильовки або гарячої води небажане, оскільки може вплинути на структуру м’яса і смакові особливості.

Залежно від вибраної страви, тріску ріжуть на порційні шматки. Їх можна запекти, підсмажити, приготувати в пароварці, мультиварці, скороварці або в звичайній каструлі. При виборі рецепта і способу приготування, потрібно орієнтуватися на смакові уподобання своєї сім’ї. Варіння тріски – найбільш простий і легкий варіант приготування.

Підготовка до варіння

Вивчаючи питання, скільки варити філе тріски, в першу чергу потрібно розуміти, що слід ретельно підготувати рибу. Вона повинна бути свіжою, не мати зовнішніх пошкоджень і неприємного запаху.

  1. Рибу потрібно вимити, почистити, звільнити від голови, хвоста, нутрощів, і плавників.
  2. Розрізати при необхідності на порційні шматки.
  3. Промити кожен шматочок у проточній воді.
  4. Тріска готова до варіння, залишається підготувати необхідні спеції і додаткові інгредієнти.

Тепер розглянемо докладніше, скільки хвилин варити філе тріски.

Тривалість варіння

Скільки часу варити філе тріски залежить від ряду факторів:

  • По-перше, яка використовується риба – свіжа або заморожена.
  • По-друге, розмір риби. Приготування маленьких шматочків і цілого філе – це різні речі.

Опускати філе краще в каструлю з холодною водою – так філе провариться рівномірно.

При варінні вода повинна повністю закривати філе. Для смаку можна додати сіль, лимонну кислоту, лавровий лист, моркву, цибулю, запашний перчик.

У процесі варіння можна додати оливкову олію (за умови, що на неї немає алергії).

Невеликі шматочки рибного філе готові вже через 5 хвилин після закипання бульйону. Великі шматки або ціле філе вимагають варіння протягом 20-25 хвилин. Готовність перевіряється виделкою – м’ясо повинно легко відокремлюватися від кісток або шкіри.

Варене рибне філе може подаватися з гарніром на обід або вечерю. Це легка, дієтична страва, від якої неможливо поправитися. Як гарнір можна використовувати овочі, крупи або макаронні вироби. Також варену тріску можна поєднувати з соусами і підливками.

Риба в дитячому раціоні

Скільки варити філе тріски для дитини – питання, яке цікавить усіх батьків, які вводять рибу в раціон дитини. Всім відомо, що будь-яка риба корисна дітям і обов’язково повинна ними вживатися хоча б один раз на тиждень.

Для дитячих страв тріску необхідно варити не менше 20 хвилин. Після варіння її потрібно розім’яти виделкою і ретельно переглянути, чи не попалися дрібні кістки.

Дітям можна давати тріску як окрему страву або в поєднанні з овочевим гарніром. Вона добре поєднується з картопляним пюре, свіжими овочами і макаронами. Дитині можна запропонувати самому вибрати гарнір, так навіть нелюбиму рибу легше буде з’їсти.

Висновки

Таким чином, ми з’ясували, скільки варити філе тріски. Можна зробити однозначний висновок, що 15-25 хвилин цілком достатньо для того, щоб зварити філе і бути впевненими в його гот
овності та безпеці. Точніше, скільки варити філе тріски, можна визначити, виходячи з того, заморожена вона чи ні, готується повністю або порційно тощо.

Картопля варена – калорійність

Запиши електронну адресу, яку ти вказав(-ла) під час реєстрації, і познач поле “Я не робот”. Потім на твою електронну адресу буде надіслано новий пароль.

Картопля складається в основному з вуглеводів і практично всі з них – крохмаль та декстрини. Тому, хоч енергетична цінність вареної картоплі і невелика, проте її слід обмежувати, бо вуглеводи у складі є «швидкими». Їхня надмірна кількість у раціоні призводить до зайвої ваги.

Картопля містить вітамін С, В6, калій. Вона корисна для імунітету, роботи серця, нормалізації водно-сольового обміну і роботи нервової системи.

Але на вміст вітамінів впливає і термічна обробка. Щоб залишилось більше корисних компонентів, краще запікати картоплю або готувати на пару разом зі шкіркою.

Цікавий факт: картопля може бути отруйною. Це стосується тих овочів, які почали набувати зеленуватого відтінку. В такій картоплі міститься соланін – токсична речовина, яка у великій кількості може призвести до отруєння різного ступеня.

Скільки калорій у вареній картоплі?

Варена картопля містить всього 74 ккал на 100 г. Але це стосується страви без масла, сметани й інших калорійних додатків.

Чи можна їсти варену картоплю під час схуднення?

Якщо є можливість, то під час схуднення слід надавати перевагу молодій картоплі. Звичайну варену картоплю можна вживати, але бажано обмежитись порцією до 200-250 г і до 2 разів на тиждень.

Шкода картоплі

Головна шкода – калорійність вареної картоплі разом із додатками, особливо жирами. Таке поєднання призводить до набору зайвої ваги.

Оригінальні рецепти з вареною картоплею:

• фарширувати відварену картоплю (цілою) яйцем, сиром та грибами;

• у салаті з тунцем, вареними яйцями, спаржею і йогуртово-гірчичною заправкою;

• у салаті з бринзою, кисломолочним сиром, кропом та часником.