Содержимое
Як і скільки варити курячий окорочок? Рецепти страв
Скільки варити курячий окорочок, щоб він став м’яким і смачним? Відповідь на це кулінарне запитання знають не тільки досвідчені кухарі, а й звичайні господині. Адже курячі вікорока дуже часто використовують для приготування різних страв і закусок.
Скільки варити курячий окорочок?
Спочатку відповісти на поставлене запитання, слід нагадати, що курячі вікорока можуть бути різного виду. Стегно, взяте від тушки бройлерного птаха, нерідко застосовують для приготування других страв, а також різних салатів, випічки (наприклад, пирога-курника) тощо.
Що стосується вікорока, взятого від супової курки, то його використовують для приготування наваристого супу або просто бульйону.
Так скільки варити курячий окорочок? Відповідь на це питання залежить від виду м’ясного продукту. Якщо птах бройлерний, то для його повного приготування достатньо 35-40 хвилин варіння (після закипання води). Якщо ж курка супова, то її вікорока стануть м’якими лише після 60-68 хвилин.
Таким чином, відповідаючи на питання про те, скільки варити курячий окорочок, слід відштовхуватися від віку і виду птиці. У курча м’ясо ніжне, і, відповідно, готується воно дуже швидко. Що стосується старої курки-несушки, то такий продукт жорсткий і жилістий. Для його розм’якшення вам знадобиться досить багато часу.
Що приготувати з курячих окорочків?
Існує безліч рецептів, які передбачають застосування курячого стегна. Найпопулярнішою є страва, запечена в духовці. Як саме його зробити в домашніх умовах, ми повідаємо нижче.
Отже, для приготування смачного обіду нам знадобляться:
- окорока курячі (бройлерні) – 4 шт.;
- картопляні клубні – 5 шт.;
- цибулини свіжі – 2 великі шт.;
- майонез жирний – 2 великі ложки;
- сіль, перець, мед – застосовувати до смаку;
- часникові дольки – 3 шт.
Підготовка компонентів
Окорока курячі для такої страви слід використовувати свіжі і м’які. Їх ретельно миють і висушують рушниками. Далі м’ясний продукт здобрюють спеціальним соусом. Для цього в одному посуді змішують жирний майонез, сіль, трохи меду, перець і терті дольки часнику.
Що стосується клубнів картоплі, то їх чистять і шинкують кружечками. Точно так само роблять і з цибулинами.
Процес формування та термічна обробка в духовці
Варені курячі окорочка – це дієтичний продукт. Якщо вам потрібно отримати більш калорійну страву, то пропонуємо запекти м’ясо птиці в духовці разом з картоплею і цибулею. Для цього необхідно використовувати жаропрочний посуд з бортиками. Її змащують маслицем, після чого викладають картопляні гуртки, які заздалегідь здарюють перцем і сіллю.
Далі на овочі викладають усі цибулеві кільця та курячі бедришки. У такому вигляді страву відправляють у духовку, де при температурі 230 градусів її запікають протягом 45 хвилин. За цей час і картопля, і м’ясо повинні повністю стати м’якими.
Підносимо до обіду
Подавати запечені вікорока з картоплею до столу слід у гарячому вигляді. Також до них можна подати свіжу рубану зелень і шматочок хліба.
Варимо смачний курячий суп
Як зварити бульйон на основі курячих бедришок? Про це знають багато господинь. Адже така страва користується особливою популярністю в нашій країні.
Отже, для приготування смачного курячого супу необхідно підготувати:
- курячі вікорока супові – 4 шт.;
- картопля – 1 клубень;
- морквину – 1 шт.;
- цибулини – 4 великі головки;
- сіль, перець, зелень – застосовувати за своїм смаком;
- яйце велике – 1 шт. (для клецок);
- борошно – близько 30 г (для клецок).
Обробка інгредієнтів
Перед тим як зварити бульйон з курячих вікороків, їх слід ретельно вимити і прибрати всі неїстівні елементи. Так само необхідно підготувати інші компоненти. Картопля, морква і цибуля чистять, а потім подрібнюють. Перший і останній ріжуть кубиками, а другий натирають на терці.
Заправляти готовий суп ми вирішили клецками. Для цього велике яйце збивають вилочкою, солять і додають пшеничне борошно. Останній компонент сиплють до тих пір, поки в посуді не утворюється в’язка маса.
Процес приготування першої страви
Вариться курячий суп досить швидко. У каструлю викладають курячі вікороки, додають воду і ставлять на плиту. Після закипання бульйон солять, накривають кришкою і варять близько 30 хвилин.
Через півгодини в суп додають нашинковану цибулю і терту моркву. Після закипання інгредієнти варять щ
е протягом 10 хвилин. Далі до них викладають картоплю. Всі разом інгредієнти готують протягом 20 хвилин, після чого перчать до смаку і зсипають рубану зелень.
В самому кінці в суп додають клецки. Роблять це наступним чином: в’язке тісто зачерпують великою ложкою, а потім маленькою – відокремлюють від нього невеликі шматочки, які відразу ж кидають у сильно киплячий бульйон.
Після того як всі клецки опиняться в супі, його накривають кришкою і кип’ятять ще приблизно 5 хвилин.
Як правильно підносити до обіду?
Подавати курячий бульйон з овочами, клецками та м’ясом до обіднього столу слід у гарячому вигляді. Для надання страві вершкового і ніжного смаку його рекомендують обов’язково заправляти свіжою сметаною. Також до нього подають шматочок хліба і свіжу зелень.
Підіб’ємо підсумки
Як бачите, варити курячі вікорока легко і просто. З цього продукту смачними виходять абсолютно будь-які страви. Головне – правильно його обробити, а при необхідності здобути спеціями і приправами.
Якщо ви вирішили посмажити такий інгредієнт на сковороді, то робити це слід з малою кількістю масла. В іншому випадку вікорока вийдуть жирними і дуже калорійними.
Скільки варити курячі шлунки?
Курячі шлунки зрілих курок варять півтори години на тихому вогні під кришкою, в скороварці – 30 хвилин після закипання.
Курчачі шлунки або шлунки молодих курок варять півгодини на тихому вогні під кришкою, в скороварці – 15 хвилин після закипання.
Перед смаженням або гасінням курячі шлунки варити до напівготовності, мінімум 20 хвилин .
як варити курячі шлунки
1. Курячі шлунки промити під холодною водою, трохи підсушити.
2. Почистити курячі шлунки: обрізати жир, плівки і жили.
3. Викласти курячі шлунки в каструлю з холодною водою, посолити і поставити на вогонь.
4. Якщо при варінні утворюється піна — знімати її шумівкою.
5. Варити курячі шлунки від години до 1,5 години до м’якої і бархатистої консистенції.
6. Готові курячі шлунки викласти на друшляк, дати стекти воді і трохи остудити — вони готові до вживання.
Фкуснофакти
— курячі шлунки обов’язково потрібно відварювати, так як без варіння вони виходять твердими і при варінні використовується бульйон, в який виходить все нечистоти.
— курячі шлунки — недорогі субпродукти, в магазинах Києва від 100 грн./кілограм. (дані на червень 2020 року).
— калорійність курячих шлунків — 140 ккал/100 грам.
— при виборі курячих шлунків враховуйте, що якщо шлунки мають багато жиру, то приблизно половину купується ваги доведеться зрізати. Вибирайте шлунки, найбільш очищені від жиру.
— термін зберігання варених курячих шлунків — 3-4 дні в холодильнику. Свіжі курячі шлунки для тривалого зберігання необхідно заморозити — тоді вони будуть зберігатися до 3 місяців.
— важливо дуже добре промивати курячі шлунки, тому що в них може виявитися пісок, дуже небезпечний для здоров’я зубів.
Суп з курячими шлунками
продукти
курячі шлунки — 500 грам.
картопля — 2-3 картоплини на 200 грам.
Морква — 1 шт. на 150 грам.
Лук — 1 голова на 150 грам.
солодкий перець — 1 шт.
Масло — столова ложка.
Рецепт супу з курячими шлунками
у каструлю налити води, поставити на вогонь. Шлунки помити і почистити, розрізати кожен пупок навпіл, викласти в каструлю, посолити і варити 5 хвилин, потім воду поміняти.
поки варяться курячі пупки, почистити картоплю, цибулю і моркву, очистити від насіння перець. Цибулю дрібно порізати, обсмажити 5 хвилин, додати потерту на крупній тертці моркву, додати до цибулі, посолити, обсмажувати ще 5 хвилин на середньому вогні без кришки, помішуючи. Потім додати рубаний солодкий перець, обсмажувати 10 хвилин. Картоплю порізати, додати до супу, варити ще 10 хвилин. Додати смажені овочі в суп, перешкодити, досолити, варити ще 10 хвилин.